Bandenservice in Hoogeveen

Ben ik toe aan nieuwe autobanden?

Onderstaand afbeelding geeft een goed beeld m.b.t. de risico’s dat u loopt bij het niet tijdig vervangen van uw autobanden.

contactvlak-autoband-op-wegdek

Bij Van Eeks VOF in Hoogeveen staat onze klant centraal. Zo ook bij onze bandenservice, wij geven u eerlijk & betrouwbaar advies over uw banden. Zo weet u wat u wel en wat u niet nodig heeft.

Ga direct naar:

Uitlijnen

Vredestein banden

Hieronder treft u alvast een aantal tips » lees deze aandachtig door. Mocht u vragen hebben neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord!

Bandentips

1. Bandenspanning

De spanning van de banden moet altijd overeenkomen met de door de autofabrikant aanbevolen spanning. Dit moet minimaal één keer in de twee weken worden gecontroleerd, en nog eens extra vóórdat u aan een langere reis begint. Vergeet daarbij niet de reserveband na te kijken. Controleer uw banden altijd als ze koud zijn, omdat de spanning toeneemt als de band door gebruik warm wordt. Een te lage spanning veroorzaakt oververhitting wat tot onherstelbare inwendige schade kan leiden. Uiteindelijk kan de band er onbruikbaar door worden.

2. Beschadiging

Schade aan de band kan ook veroorzaakt worden door zware inrijdingen, bijvoorbeeld door het rijden over stoepranden of door gaten in de weg. Langdurig rijden op een slecht wegdek zou eigenlijk moet worden vermeden. Het kan de band blijvende schade toebrengen.

3. Regelmatige controle

Controleer uw banden regelmatig op beschadiging, slijtage, sneden, scheuren, blazen enz. Als vreemde voorwerpen van buitenaf de band doordringen, kan hierdoor ook inwendige schade ontstaan. In al deze gevallen moet de schade beoordeeld worden door een bandenspecialist, aangezien de levensduur van uw band er aanzienlijk korter door kan worden.

4. Oude banden hebben een verleden

Monteer nooit gebruikte banden tenzij u zeker weet wat ermee gebeurd is. Banden verouderen, ook als ze nooit of maar af en toe gebruikt zijn. Scheuren in het loopvlak of aan de zijkant, soms samengaand met vervorming van het karkas, zijn een onmiskenbaar signaal dat de band zijn beste tijd heeft gehad. Laat oude banden keuren door een bandenspecialist, zodat u zeker weet of ze nog bruikbaar zijn.

5. Zorg goed voor uw reservebanden

Wat hun conditie ook is, banden ouder dan zes jaar moeten grondig gecontroleerd worden. Reservebanden verdienen in dit opzicht extra aandacht. Vaak zijn ze oud of verouderd. In die gevallen dient u ze altijd met voorzichtigheid te gebruiken en ze zo snel mogelijk te vervangen.

6. Loopvlakprofiel

De diepte van het profiel moet regelmatig worden gecontroleerd; hoe kleiner de groefdiepte, hoe groter het risico op slippen. In het profiel zijn markeringen aangebracht, die aangeven hoe ver de band afgesleten is. Deze worden zichtbaar bij een profieldiepte van 1,6 mm. Extra voorzichtig rijden op natte wegen is dan geboden.

7. Bandenpech

Als u een lekke band hebt, dient u zo snel mogelijk te stoppen en de band te verwisselen. Afgezien van de voor de hand liggende veiligheidsredenen kan doorrijden met een slappe band ook structurele schade veroorzaken. Lekke banden moeten altijd van het wiel gehaald worden om ze op verdere schade te controleren.

8. Reparaties

Als het nodig en mogelijk is een band te repareren, moet dit zo spoedig mogelijk worden gedaan door een bandenspecialist, zodat structurele schade wordt voorkomen. Alle bandreparaties moeten worden toevertrouwd aan een deskundige die de volledige verantwoordelijkheid op zich neemt voor het onderzoek en het werk dat aan de band wordt verricht.

Neem snel contact met uw nieuwe bandenspecialist in Hoogeveen

Wilt u meer informatie of een vrijblijvende offerte ontvangen m.b.t. onze bandenservice of een afspraak maken? Vul dan geheel vrijblijvend onderstaand contactformulier in. Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.