Autoschade: Hoe vul ik het autoschadeformulier in?

Het invullen van het autoschade herstelformulier

Autoschade kan iedereen overkomen, het belangrijkste is dan om het schadeformulier goed in te vullen. Tegenwoordig is  het veel simpeler om een autoschadeformulier in te vullen. En snel ook, via een app. Maar welke schade-app moet u kiezen? Hoe moet u het dan invullen? En hoe kunt u het autoschadeformulier bewaren en doorsturen? Bij autogarage Van Eeks in Hoogeveen kunt u langskomen en wij helpen u met de administratie, naast het herstellen van uw auto!

Digitaal het autoschadeformulier invullen

Sinds 2014 is het mogelijk om een schade te melden via een website (mobielschademelden.nl) of via een app. Dit bespaart verzekeringsmaatschappijen ontzettend veel tijd en het bespaart veel kosten. Het invullen van een autoschadeformulier kan in tien minuten geregeld zijn.

Zo kunt u heel gemakkelijk foto’s maken met uw mobiel en deze bijvoegen als bewijs. Doorloop de stappen en binnen no-time heeft u het schadeformulier ingevuld. Overigens is het nog wel mogelijk om de papieren versie in te vullen, te voorzien van een handtekening van beide partijen en deze te overhandigen aan uw verzekeringsmaatschappij.

Het kiezen van de juiste schade-app

Hoe weet u of uw schade-app wel betrouwbaar is? Gaat de ontvanger wel betrouwbaar om met de gegevens? Bij wie komt het überhaupt terecht? Het kiezen van de juiste schade-app blijft lastig, maar de grotere verzekeringsmaatschappijen hebben wel een eigen schade-app. Bekijk of uw eigen verzekeringsmaatschappij een app heeft, wellicht kunt u via die app ook het Europese schadeformulier invullen.

Autoschadeformulier invullen

schadeformulier tekenen

Als u de app heeft gedownload, kunt u als het nodig is schade melden. Wij gaan met u stap voor stap langs wat u moet doen om uw schade op de juiste manier digitaal in te vullen.

Stap 1: Foto’s

Maak foto’s van de situatie. Belangrijk is dan de schade die is aangericht op de foto’s te zetten, maar ook hoe de schade is ontstaan. Zo kan de tegenpartij de situatie nooit in twijfel trekken. Dit kan voordelig zijn bij een mogelijke aangifte.

Stap 2: Getuigen

Zijn er mensen die aan de kant van de weg stonden en het ongeval hebben gezien? Dat kan u helpen bij het bewijzen van het ongeval. Benader de getuigen en vraag ze om hun naam, adres en contactgegevens. Noteer de gegevens in de app.

Stap 3: Voertuig

Heeft u schade gekregen door een ongeluk met een tegenpartij? Dat kan zijn met een automobilist, een fietser, voetganger, iemand op een step of in een scootmobiel. Geef aan welk voertuig de tegenpartij heeft.

Stap 4: Voorval

Hoe is de schade ontstaan? Bent u van de weg geraakt? Heeft er een aanrijding plaatsgevonden? Is er sprake van diefstal? Geef aan met welk type voorval u te maken heeft.

Stap 5: Gegevens tegenpartij

Is de schade ontstaan door toedoen van een tegenpartij? Vul dan zijn of haar gegevens in, zodat het goed geregeld kan worden met de verzekeringsmaatschappij.

Stap 6: Beschrijf schade

Geef aan waar u schade heeft en beschrijf de schade. Dit kan lakschade zijn, maar ook een spiegel die er af is gereden of erger. Probeer het zo precies mogelijk te beschrijven, ondanks de foto’s die u gemaakt heeft.

Stap 7: Plaats en datum

Geef de locatie en de tijd aan van het voorval aan.

Stap 8: Afronden

Dien het formulier uiteindelijk in of download het formulier om het per mail in te dienen.

Autoschadeformulier pdf download of aanvragen

Naast het digitaal invullen, kunt u er ook voor kiezen om het autoschadeformulier via pdf te downloaden of aan te vragen bij uw verzekeringsmaatschappij. Dan heeft u alsnog de papieren versie, die u in uw auto dient te leggen.

Kunt u iets minder goed overweg met uw smartphone of met internet, dan is het papieren autoschadeformulier uiteraard veel handiger voor u. Let wel dat u de voor- en achterkant downloadt en uitprint en vervolgens ook beide kanten invult.

Later het schadeformulier invullen

Stel, u heeft haast om richting het werk te gaan en voor u het weet rijdt u schade. Gelukkig is het alleen blikschade, dus jullie wisselen telefoonnummers uit om het later af te handelen en gaan ieder uw eigen gang. Dit adviseren we absoluut niet. Neem de tijd om het schadeformulier in te vullen en beide de situatie te omschrijven.

Het kan wel eens voorkomen dat de tegenpartij de situatie op een andere manier omschrijft, waar u het helemaal niet mee eens bent. Dan baalt u dat u er de tijd niet voor heeft genomen, moet u zich bewijzen zonder bewijs etc. Voorkom een hele rompslomp en vul het schadeformulier gelijk in, samen met de tegenpartij!

Schade laten herstellen bij Van Eeks Hoogeveen

Met schade kunt u gerust bij Autoherstelbedrijf Van Eeks in Hoogeveen binnen komen rijden. Ongeacht of u een personenauto of een bedrijfsauto heeft. Samen bekijken we de situatie en bespreken we wat mogelijk is. Van Eeks heeft al heel wat jaren ervaring in het herstellen van schade bij auto’s.

Wij herstellen uw lak, deuken en andere schades met onze expertise en onze moderne apparatuur in onze werkplaats. Wij zijn FOCWA gekeurd, dus bij ons bent u verzekerd van een goed eindresultaat door echt vakmanschap. Bij ons staat de tevreden klant centraal. En heeft u hulp nodig met het papierwerk rondom uw verzekering en schadeclaims, dan staan we u graag bij.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

// Meer blogs

Lees onze blogberichten.