Heeft uw auto nieuwe banden nodig? Wilt u uw auto laten uitlijnen, of vraagt de wisseling van het seizoen om een bandenwissel? Ook voor bandenservice gaat u naar garage Van Eeks in Hoogeveen!
Wanneer heb ik nieuwe autobanden nodig?
Als u uw autobanden niet tijdig vervangt, loopt u grote risico’s. Controleer daarom regelmatig de bandenspanning, de slijtage en de profieldiepte van uw band. Voldoen uw banden niet meer aan de veiligheidsnormen? Zorg dan dat u tijdig nieuwe banden onder uw auto laat leggen, zodat uw eigen veiligheid en de veiligheid van andere verkeersdeelnemers niet op het spel staat.
Voor welke banden kan ik bij garage Van Eeks terecht?
In het bandencentrum van garage Van Eeks hebben we zowel zomerbanden en winterbanden als all-season-banden. Omdat wij vinden dat veiligheid voor alles gaat, verkopen wij uitsluitend banden van topkwaliteit merken als:
- Michelin
- Pirelli
- Continental
- Vredestein
- Bridgestone
- Dunlop
- Goodyear
- Rockstone
- Delinte
- Firestone
- Viking
- Kleber
Banden opslaan bij bandenwissel?
Wilt u uw zomerbanden en winterbanden verwisselen en heeft u thuis geen ruimte om uw banden te bewaren? Geen probleem: in het bandencentrum van garage Van Eeks is ook plaats voor bandenopslag. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!
Acht bandentips
Wilt u uw autobanden in topconditie houden? Maak dan gebruik van deze tips, die wij graag met u delen:
1. Controleer de bandenspanning
De spanning van de banden moet altijd overeenkomen met de spanning die door de autofabrikant is aanbevolen. Dit moet minimaal één keer per twee weken worden gecontroleerd, en nog eens extra voordat u aan een langere reis begint.
Vergeet daarbij niet de reserveband na te kijken. Controleer uw banden altijd als ze koud zijn, omdat de spanning toeneemt als de band door gebruik warm wordt. Een te lage spanning veroorzaakt oververhitting, met onherstelbare inwendige schade tot gevolg. Uiteindelijk kan de band er onbruikbaar door worden.
2. Vermijd risico’s op schade aan uw banden zoveel mogelijk
Schade aan de band kan ook veroorzaakt worden door bijvoorbeeld rijden over stoepranden of gaten in de weg. Probeer langdurig rijden op slecht wegdek daarom zoveel mogelijk te vermijden. Het kan de band blijvende schade toebrengen.
3. Controleer uw banden regelmatig
Controleer uw banden regelmatig op beschadiging, slijtage, sneden, scheuren, blaren et cetera. Als vreemde voorwerpen van buitenaf de band doordringen, kan hierdoor ook inwendige schade ontstaan. In al deze gevallen moet de schade worden beoordeeld door een bandenspecialist, aangezien het de levensduur van uw band aanzienlijk kan verkorten.
4. Oude banden hebben een verleden
Monteer nooit gebruikte banden, tenzij u zeker weet wat ermee gebeurd is. Banden verouderen, ook als ze nooit of maar af en toe gebruikt zijn. Scheuren in het loopvlak of aan de zijkant, soms samengaand met vervorming van het karkas, zijn een onmiskenbaar signaal dat de band zijn beste tijd heeft gehad. Laat oude banden keuren door een bandenspecialist, zodat u zeker weet of ze nog bruikbaar zijn.
5. Zorg goed voor uw reservebanden
Wat de conditie van uw banden ook is: banden die ouder zijn dan zes jaar moeten grondig gecontroleerd worden. Reservebanden verdienen in dit opzicht extra aandacht. Vaak zijn ze oud of verouderd. In die gevallen dient u ze altijd met voorzichtigheid te gebruiken en ze zo snel mogelijk te vervangen.
6. Controleer het loopvlakprofiel
De diepte van het profiel moet regelmatig worden gecontroleerd. Hoe kleiner de groefdiepte, hoe groter het risico op slippen. In het profiel zijn markeringen aangebracht, die aangeven hoe ver de band afgesleten is. Deze worden zichtbaar bij een profieldiepte van 1,6 mm en dit is ook de minimale eis. Bij een profieldiepte van 1,5mm rijdt u op gladde banden en kunt dus ook een bekeuring voor krijgen van de Politie.
7. Verwissel uw band zo snel mogelijk bij bandenpech
Als u een lekke band hebt, dient u zo snel mogelijk te stoppen en de band te verwisselen. Afgezien van de voor de hand liggende veiligheidsredenen kan doorrijden met een slappe band ook structurele schade veroorzaken. Lekke banden moeten altijd van het wiel gehaald worden om ze op verdere schade te controleren.
8. Laat reparaties uitvoeren door een bandenspecialist
Als het nodig en mogelijk is een band te repareren, moet dit zo spoedig mogelijk worden uitgevoerd door een bandenspecialist, zodat structurele schade wordt voorkomen. Alle bandenreparaties moeten worden toevertrouwd aan een deskundige, die de volledige verantwoordelijkheid op zich neemt voor het onderzoek en het werk dat aan de band wordt verricht.