APK service garage Hoogeveen

Favicon van eeks

100% klantgericht

Favicon van eeks

Meer dan 50 jaar ervaring

Favicon van eeks

Snel, goed en efficiënt

Jaarlijks moet uw auto langs de garage voor een keuring. U weet dan dat uw auto voorlopig veilig genoeg is om weer de weg op te mogen. Maar wat is precies een APK? Wat kost een APK? Wanneer moet uw auto een APK keuring krijgen? Wat te doen als de APK verlopen is? En wat zijn de precieze keuringseisen? Van Eeks kan u met al uw vragen helpen. En wist u dat u bij ons langs kunt komen voor de APK zonder een afspraak? En u een gratis APK krijgt bij een grote beurt?

Wat is een APK?

APK staat voor Algemene Periodieke Keuring en is in Europa wettelijk verplicht. Zo houden we samen het verkeer veilig en beschermen we het milieu tegelijkertijd. Personenauto’s, bedrijfswagens en aanhangwagens die maximaal 3500 kg mogen wegen, moeten volgens de regelgeving jaarlijks of om de twee jaar gekeurd worden.

APK Keuring autogarage Van Eeks Hoogeveen

Een APK is een momentopname en is vaak zo gebeurd. Dat hangt natuurlijk af van wat we vinden en wat er gerepareerd of aangevuld moet worden. Een APK keuring geeft geen garantie dat u de rest van het jaar veilig met uw voertuig kunt rijden en u er geen onderhoud meer aan hoeft te plegen.

Een APK bij van garage Van Eeks Hoogeveen

Na de eerste keuring vindt de eerstvolgende keuring plaats na 1 of twee jaar. Wanneer de eerste keuring plaats moet vinden, zal na drie of vier jaar zijn. Dit hangt af van:

  • Voertuig
  • Datum dat het voertuig voor het eerst op de weg is toegelaten
  • Soort brandstof

Mijn APK is verlopen, wat moet ik doen?

Tuurlijk kan het voorkomen dat u vergeten bent wanneer u uw auto moest laten keuren. Gelukkig heeft u na de verlopen APK datum nog twee maanden de tijd om wel naar een keuringsstation te gaan. Maar, wees er zo snel mogelijk bij! Als de APK verlopen is mag u niet meer de weg op met uw voertuig, u mag het voertuig wel op de openbare weg laten staan.

U mag dan alleen naar het keuringsstation of naar de autogarage rijden om daar uw APK te laten doen. Wij adviseren u dan wel uw verzekering in te lichten. Bent u nog later dan de twee maanden, dan wordt de geldigheid van uw kenteken geschorst en mag uw auto ook niet meer op de openbare weg staan, dus al helemaal niet rijden.

Wat zijn de APK Keuringseisen?

Bij een APK bekijken wij of uw voertuig nog voldoet aan de verkeersveiligheid, of het milieutechnisch er nog mee door kan en of uw registratie in orde is. Als we kijken naar verkeersveiligheid, checken we de remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en de carrosserie.

Met de uitstoot van de uitlaatgassen bekijken we of uw voertuig nog goed voor het milieu is. Bij uw registratie checken we de kilometerstand, het voertuigbewijs, identificatienummer en de gebruikte brandstof. U kunt zich al voorbereiden op de APK door onder andere te kijken of uw verlichting het nog doet, of de banden hard genoeg zijn en of uw gordel nog heel is. Natuurlijk verzekeren we u dat als u bij ons in Hoogeveen komt, wij dit ook nakijken.

APK zonder afspraak bij ons in Hoogeveen

Bij autogaragebedrijf Van Eeks kunt u zo binnen komen rijden met uw auto en vragen om een APK keuring! Zonder afspraak, dat is toch ideaal!? Het is wel afhankelijk van de drukte of we u meteen kunnen helpen. Het minste wat we kunnen doen is u koffie aanbieden of terplekke een afspraak maken. Of u belt voor een afspraak, dat voorkomt onnodig wachten!

Kosten APK bij garage Van Eeks

GRATIS, dat klinkt toch helemaal goed? Dat kan, bij elke grote beurt bij van Eeks in Hoogeveen, krijgt u er een GRATIS APK keuring bij. Voor ons een kleine moeite om dan te checken of alles voldoet volgens de Algemene Periodieke Keuring, voor u alleen maar handig.

Daarnaast krijgt u uiteraard klantvriendelijke, eerlijke service en verse koffie. Bij garage Van Eeks in Hoogeveen werken we op een snelle, goedkope en efficiënte manier. Daardoor betaalt u nooit te veel, wacht u nooit te lang en bent u altijd tevreden. En het belangrijkste: op ons kunt u altijd vertrouwen!

Voor een APK bij ons keuring station betaalt u vanaf 01-01-2024 maar 39,95 euro voor benzine en voor diesel. Voor een APK voor de camper betaalt u bij ons €60,-.

0 +
Aantal autobruggen
0 +
Schades hersteld
0 +
Positieve reviews
0
AHG-tevredenheid

Van Eeks

Onderhoud in onze garage te Hoogeveen​

Een ongelukje zit in een klein hoekje. Van Eeks is dan ook een vakkundige garage die snel en met de meest up to date reparatiemethoden schades herstellen. Om dat te garanderen is Van Eeks onder andere een BOVAG gecertificeerd schadeherstel bedrijf. Zo voldoen wij aan hoge standaarden die gelden voor onze branche en staan we garant voor kwaliteit en vakmanschap.