Oeps, schade aan de camper!

Camper schade

Een ongeluk zit in een klein hoekje en ook uw camper kan een keer aan de beurt zijn. Schade aan een camper is bij uitstek een klus voor een specialist. Schade en gebreken aan het chassis en het leidingwerk vereisen de nodige expertise.

Dit geldt ook voor vaak voorkomende zaken als spuitwerkzaamheden, aanpak van wandschade, plaatwerk reparatie of reparaties aan airco en elektronica. Vanzelfsprekend kunt u bij ons

Volkswagen Bus

krassen en deuken laten herstellen, maar ook voor groter schadeherstel zoals de schade na een aanrijding bent u bij ons aan het goede adres.

Een correcte reparatie van schade aan uw camper is van invloed op de restwaarde bij een verkoop en natuurlijk de veiligheid voor u en medeweggebruikers.

Bij een FOCWA-gecertificeerd bedrijf als Van Eeks is uw camper in goede handen. Onze experts hebben in de loop der jaren al heel wat geslaagde vakanties mogelijk gemaakt.

FOCWA schadeherstelbedrijf voor schade aan camper

Schadeherstelbedrijven met een FOCWA-keurmerk zijn altijd betrouwbaar. Niet voor niets worden deze autobedrijven altijd aangeraden door autoverzekeraars. Een certificaat van dit keuringsinstituut ontvangt een garage alleen als aan strenge eisen wordt voldaan.

De eisen zijn onder meer de beschikking hebben over hoogwaardige geavanceerde apparatuur, het werken met originele onderdelen en vakkundig personeel dat is opgeleid volgens de recente opleidingsnormen.

Camper schade reparatie

Voor elk schadeherstel aan een auto moet gelden dat hoe erg de schade ook is, dit na het herstel precies voldoet een de FOCWA-normen ten aanzien van techniek en veiligheid. Na een reparatie krijgt u twee jaar FOCWA-garantie, wat optioneel is aan te vullen tot vier jaar.

Wij adviseren iedereen om een camper die een aantal maanden in de stalling stond even door onze deskundige monteurs een controle te laten verrichten. Hierdoor weet u zeker dat u veilig de weg op gaat als het camperseizoen eenmaal begint. Want niets is zo vervelend als tijdens uw vakantie tegen een probleem aanlopen dat u had kunnen voorkomen.

Diverse soorten camper reparaties

Kies altijd voor een veilige en onbezorgde campervakantie en wees beducht op de diverse soorten camper reparaties die zich kunnen voordoen.

We noemen er hier drie:

  1. Er kan een lekkage in de gasinstallatie zitten. We onderzoeken dit door druk te zetten op de leidingen en het gebruik van gaslek vloeistof. Daarnaast moeten gasslangen op tijd worden vervangen omdat deze na verloop van tijd poreus worden. Ook kan de drukregelaar bij de te hoge gasdruk naar buiten afvoeren.
  2. Een veel voorkomend probleem bij campers is vochtschade. Veel mensen kiezen voor een periodieke vochtinspectie . Als bijvoorbeeld in de wanden vocht naar binnen kan trekken, kan dit op de lange duur verschillende delen van de camper aantasten, vooral door middel van rotting.
  3. Soms zijn metalen gedeeltes zoals een kookplaat of aluminium delen onvoldoede geaard, wat voor problemen kan zorgen.

Kosten camper herstellen

Een camper kan een duur grapje zijn, want net als uw gewone auto heeft u te maken met dezelfde vaste lasten. Veel mensen hebben dan ook nog de stalling als extra kostenpost.
De kosten van de reparatie van een camper kunnen behoorlijk variëren. Stel dat u een reparatie wil laten verrichten aan het chassis, dan kan dit vanwege de verschillen per merk om een nogal verschillende aanpak vragen, met een verschillend prijskaartje.

Als u de camper vaak gebruikt of een wat ouder model heeft, kan het raadzaam zijn om onze monteurs in te schakelen voor camper onderhoudsbeurten. Hierbij kunnen dan voor de hand liggende zaken worden gecontroleerd, zoals de remmen, de filters, het oliepeil, enzovoorts. Ook verrichten wij APK-beurten. Net als bij personenauto’s moet elke camper ouder dan drie jaar jaarlijks worden onderworpen aan de APK.

Bedenk dat u ook bij Van Eeks terecht kunt voor klusjes aan uw camper zoals het monteren van fietsdragers, een trekhaak of het inbouwen van een LPG gasfles. Ook zeer in trek zijn het monteren van middelen voor inbraakpreventie, zoals een versnellingsbakslot of een alarminstallatie.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

// Meer blogs

Lees onze blogberichten.