Airco reinigen

Favicon van eeks

100% klantgericht

Favicon van eeks

Meer dan 50 jaar ervaring

Favicon van eeks

Snel, goed en efficiënt

Waarom van Eeks adviseert om uw airco te reinigen?

Het reinigen van aircosystemen krijgt te weinig aandacht in het autobedrijf. Een airco is een bron voor bacteriën, schimmels, nicotine, pollen en andere micro-organismen. De omgeving is vochtig, vooral in de zomer warm, en in het kachelhuis is het ook nog donker. Ideale omstandigheden voor bepaalde micro-organismen. Als deze organismen binnen het kachelsysteem actief zijn zal deze kunnen gaan stinken en is het nodig dat we het kachelsysteem moeten behandelen.
Vooral verdampers zijn een belangrijke plaats waar micro-organismen het naar hun zin hebben. Het vuil dat op de verdamper aanslaat is een goede voedingsbodem. Een groot percentage micro-organismen veroorzaakt zelfs infecties. In andere gevallen krijgt men wat branderige ogen of wordt men makkelijker verkouden als men in de zomer de airco gebruikt. Tevens zullen mensen die gevoelig zijn voor bepaalde stoffen bij een sterk verontreinigd systeem problemen (allergische reacties) kunnen krijgen met de luchtwegen.
Belangrijk om de aangroei van micro- organismen te verminderen is de vorm van de verdamper. Een verdamper die zo geconstrueerd is dat het condenswater slecht wordt afgevoerd is een goede voedingsbodem voor de bacteriën. Een goed werkende condenswaterafvoer is dan ook belangrijk om veel van de irritaties en geurtjes weg te nemen. Gezien het feit dat er altijd vocht en vuil op een verdamper aanwezig is, komt iedere verdamper in aanmerking om te reinigen en/of te desinfecteren.

Behandelmethoden

Reinigingsmiddelen met schuim als transportmiddel worden meestal via de condenswaterafvoerleiding ingespoten. Allereerst dient de verdamper goed gedroogd te worden. De slang die aan de spuitbus zit wordt daarna in de aansluiting van de condenswaterafvoer gestoken. De spuitbus wordt volledig leeggespoten. Het gedeelte waar de slang uitkomt, zal zich geheel vullen met schuim. En er zijn natuurlijk ook diverse andere middelen.
De pollenfilter dient altijd worden te vervangen bij een beurt, indien dit niet gebeurd raakt het systeem sneller verstopt met vuil. Onze ervaring is dat dit veelal niet gebeurd, frisse lucht is immers tegenwoordig een must met al het vuil in de lucht.

Uw auto airco reinigen!

Laat direct uw auto airco reinigen door de airco specialisten van Auto- en Schadeherstelbedrijf Van Eeks in Hoogeveen. Bel of mail ons direct en kom langs om uw airco grondig te reinigen, voorkom onnodige risico’s!

0 +
Aantal autobruggen
0 +
Schades hersteld
0 +
Positieve reviews
0
AHG-tevredenheid

Van Eeks

Onderhoud in onze garage te Hoogeveen​

Een ongelukje zit in een klein hoekje. Van Eeks is dan ook een vakkundige garage die snel en met de meest up to date reparatiemethoden schades herstellen. Om dat te garanderen is Van Eeks onder andere een BOVAG gecertificeerd schadeherstel bedrijf. Zo voldoen wij aan hoge standaarden die gelden voor onze branche en staan we garant voor kwaliteit en vakmanschap.