Autoschade, total-loss, en nu?

auto total-loss

Oei, een ongeluk zit in een klein hoekje. Natuurlijk baalt u van de schade. Wij vertellen u graag wat u moet doen als uw auto total loss blijkt. Want wanneer neemt u contact op met de verzekering? En als u die benaderd heeft, wat gebeurt er dan? Wanneer zou u het beste een afspraak bij Van Eeks kunnen maken?

Meld uw schade bij uw verzekering

Autoschade in Hoogeveen

Zodra er een aanrijding is gebeurd, blijft het noodzaak om rustig te blijven en beiden schadeformulieren in te vullen en niet vergeten allebei een handtekening te zetten op de voorzijde van het schadeformulier. Een tip!!!, omdat iedereen tegenwoordig een telefoon met camera in zijn bezit heeft, maak foto’s van de situatie en de schade dit kan u helpen bij de eventuele schuldvraag. Is er letsel bij een aanrijding met meerdere betrokkenen? Stel de politie dan ook op de hoogte. Is dit (gelukkig) niet aan de orde? Dan moet u de schade bij uw verzekeraar melden. Ga eerst langs bij de schadebedrijf, onze mensen kunnen u ook vertellen hoe uw auto er aan toe is. Die status vermeld u op de achterkant van het schadeformulier. Vervolgens dient u de formulieren in bij uw verzekeraar.

Help, Total loss door schade

De verzekeraar verklaart uw auto total loss. Nu zijn er twee soorten total loss. De auto kan technisch total loss zijn door de vele schade zoals bijvoorbeeld brand of waterschade ook structurele schade kan een oorzaak zijn van technisch total loss. Daarnaast kan een auto financieel total loss verklaard zijn. Dat wil zeggen dat de schade met het restantwaarde van de auto meer kost dan de dagwaarde van de auto

Fieuw, de verzekering staat u bij

Goed genoeg verzekerd? En de auto is door experts alleen financieel total loss verklaard? Dat is mooi, want dan kunt u een afspraak bij ons maken om u te helpen. U krijgt van de verzekering een bedrag dat volstaat aan de dagwaarde van uw auto min de restwaarde. Geeft u goed aan wat u wel of niet wilt laten repareren? Dan gaan wij samen met u in overleg om te kijken of wij de autoschade aan u auto kunnen herstellen. Lakschade, uitdeuken of technische reparaties? Wij verzekeren u dat uw auto weer net zo goed rijdt als voor het ongeluk.

Natuurlijk kunt u ook direct contact opnemen of kom gerust een keer langs bij onze garage in Hoogeveen!

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

// Meer blogs

Lees onze blogberichten.