De 7 kenmerken van een professionele autospuiterij

autospuiterij hoogeveen

Er zit een kras op uw bumper, de deur heeft een kleine schade  en moet worden bijgespoten  of u bent de kleur van uw auto gewoon zat. Typische taak voor een autospuiterij, maar hoe zit het eigenlijk? U wilt de schade laten herstellen, maar moet dan een groot gedeelte van de auto overgespoten worden als het maar om één klein krasje gaat?

En waar herkent u een professionele autospuiterij aan? U zit niet te wachten op een amateur… In deze blog delen we zeven vaardigheden en kenmerken van een professionele autospuiterij.

1. Klein krasje overspuiten

Een professionele autospuiterij kan een klein krasje herstellen en bijspuiten, zonder de hele auto te hoeven spuiten. ‘Spot repair’ (easy2fix) heet dat. Over kleurverschil hoeft niemand zich geen zorgen te maken. Er bestaan duizenden verschillende kleuren.

De autospuiter scant de huidige autokleur met een scanner en leest de kleur af op de computer. U kunt dus met een gerust hart uw auto laten spuiten, want u hoeft voor een kleine beschadiging niet uw hele auto te laten spuiten.

2. Auto tuning

Dat geldt ook voor mensen die hun auto’s tunen. Heeft iemand een nieuwe bumper of spoilerpakket en die moet nog in de kleur worden gespoten? Dan kan een professionele autospuiterij de kleur van de auto op zoeken en deze op de nieuwe onderdelen spuiten.

3. De metamorfose

Autospuiterij

Misschien bent u de kleur van uw auto wel zat of heeft u een tweedehandsauto op de kop getikt die goed rijdt en betaalbaar is, maar waarvan de kleur echt niet mooi is? Een professionele autospuiterij kan dan moeiteloos een nieuwe laklaag of een andere kleur op uw auto spuiten.

Nadat wij uw auto natuurlijk spuit klaar hebben gemaakt. De nieuwe lak heeft een goede UV bestendigheid, hierdoor lijkt uw auto weer als nieuw van buiten.

4. Keukenkastjes enzo…

Van Eeks spuit niet alleen auto’s. De spuitmethode is namelijk zo effectief en duurzaam, dat het ook prima werkt bij het overspuiten van keukenkastjes, binnendeuren of centrale verwarmingen.

5. Spuitnevel op de auto

Heel leuk en aardig allemaal, maar stel dat een autospuiterij een klein krasje overspuit (in de juiste kleur), hoe groot is dan de kans dat er spuitnevel op andere de delen van uw auto komt? Verf is verf, dat kan overal terecht komen nietwaar?

Een professionele autospuiterij zal nooit zomaar beginnen met spuiten. De autospuiter bekleedt eerst de hele auto met plasticfolie. Alleen de te spuiten onderdelen blijven onbedekt. Zo krijgt u geen spuitnevel op de rest van de auto.

6. Topmerken autolak

Natuurlijk is het ook belangrijk om goede en milieuvriendelijke verf te gebruiken. Goedkope, verf kan een slechte hechting  en dekt misschien niet gelijkmatig waardoor het gespoten deel wolkerig lijkt. Het merk dat wij gebruiken is namelijk RM en staat bekend als topproduct. Wilt u zeker weten of een autospuiterij goede lak gebruikt? Vraag even naar het merk en zoek het op.

7. Schadelijk voor het milieu?

Auto’s bijspuiten of overspuiten klinkt niet bijzonder milieuvriendelijk. Een professionele autospuiterij probeert ondanks de chemische verfstoffen toch rekening te houden met het milieu. Zo werkt Van Eeks met groene stroom en watergedragen kleurlak in plaats van conventionele lak. Dat is toch net even beter voor het milieu.

Garage Van Eeks in Hoogeveen zegt niet voor niets een professionele autospuiterij te zijn. We voldoen dan ook aan alle bovenstaande vaardigheden en kenmerken. Als u nog zit met vragen over het laten herstellen van schade aan uw auto of andere spuitklussen (keukenkastjes e.d.).

Neem gerust contact met ons op!

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

// Meer blogs

Lees onze blogberichten.