Velgen herstellen, spuiten of laten lassen

herstellen van de velgen

Een mooie set velgen maakt uw auto net iets mooier. Moderne aluminium velgen of stijlvolle lichtmetalen velgen: er is keuze genoeg. Maar wat als je velgen zijn beschadigd of je de kleur wilt aanpassen? Dat is mogelijk bij Van Eeks te Hoogeveen. Wij kunnen je velgen laten herstellen, zoals lassen, richten en spuiten. Ongeacht je velgenmaat. Van klein krasje tot verbogen velgen.

Stoeprandschade: wij herstellen je beschadigde velgen

Het komt regelmatig voor dat klanten langskomen met beschadigde velgen. Je kent het wel kleine krasjes en grote schaafplekken, omdat je net iets te dicht langs de stoeprand hebt gereden. Er zijn verschillende soorten stoeprandschade. ‘

Een klein krasje en schaafplek door met lage snelheid langs de stoeprand te rijden. Echter, met hogere snelheden kun je zelfs deuken of scheuren in de velg rijden. Oppervlakkige schaafplekken kunnen wij eenvoudig voor je herstellen. En weet je? Het hoeft zeker niet veel te kosten. Bij Van Eeks ben je aan het juiste adres voor velgen renovatie.

Laat je velgen zwart spuiten bij Van Eeks in Hoogeveen

Zwart, wit of kobaltblauw? Eigenlijk maakt het niet uit in welke kleur je je velgen laat spuiten, maar kies een kleur die past bij je auto. Het spuiten van je velgen is geen ingewikkeld proces, maar moet wel secuur worden gedaan. Ben je nieuwsgierig naar ons proces? Hieronder leggen we je stap voor stap uit hoe wij een velg spuiten.

  •      Wielen verwijderen van auto

Allereerst halen we de te spuiten wielen van de auto.

  •      Velgen schoonmaken

Vervolgens reinigen we je velgen grondig. We zorgen ervoor dat er geen onnodig viezigheid op de velg blijft zitten.

  •      Velgen schuren

Alle oxidatie, schade en losse verf verdwijnen van je velg als sneeuw voor de zon, wanneer we de velgen schuren.

  •      Band afplakken

Na het schuren, plakken we je velg af. We willen immers niet je volledige wiel spuiten, slechts de zichtzijde van de velg (buitenzijde).

  •      Velgen ontvetten

Voordat we gaan spuiten, moeten we de velg nog even ontvetten. Hierdoor worden de laatste restjes waaronder eventueel vuil, weggehaald voor de meest optimale hechting van de verf.

  •      Velgen in de grondverf

Zodra de velg klaar is om gespoten te worden, zetten we eerst de velg in grondverf. De grondverf zorgt ervoor dat de verf beter en mooier hecht.

  •      Velgen spuiten

Nadat de grondverf is gedroogd, spuiten we de kleurlaag die je graag wil hebben. Nadat wij de kleur hebben gespoten, spuiten we de velg in een blanke laklaag voor een mooie glans, maar mat kan natuurlijk ook.

  •      Drogen en afplaktape verwijderen.

Wanneer de velg is droog is, verwijderen we het afplaktape. En pompen wij de band weer op de voorgeschreven druk.

  •      Wiel onder de auto plaatsen.

Als de wielen onder de geplaatst worden, draaien we deze weer met een momentsleutel vast volgens fabrieksvoorschriften.

Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Van Eeks helpt je graag verder.

Velgen richten voor het te laat is

Heeft u een ongelukje gehad met als gevolg een kromme velg? Opnieuw balanceren van de auto is vaak niet voldoende. Wanneer je doorrijdt met een verbogen velg is er een kans dat je het band scheef afslijt of zelfs lek raakt.

Gelukkig kun je een velg richten. Met speciale apparatuur en nieuwe technieken wordt de velg weer in orde gemaakt. Van Eeks richt velgen niet uit, maar wij kennen voldoende specialisten die u kunnen helpen. Bel ons voor meer informatie.

Aluminium velgen laten lassen

Het is erg vervelend om een scheur in je aluminium velg te ontdekken. Echter, wees niet gevreesd. Een scheur is eenvoudig én snel te lassen. Je hoeft dus niet direct een nieuwe velg te kopen. Kortom, je kan je velg laten lassen.

Denk je het zelf te kunnen lassen? Dan zijn er toch een aantal factoren waar je rekening mee dient te houden. Echter, wij raden het af om hier zelf mee bezig te gaan. Soms maak je meer kapot dan je lief is.

Wat kost het om velgen op te knappen in Hoogeveen? Vraag een offerte aan!

Is het zover: zijn je velgen of sportvelgen een beetje verweerd? Of is het uiterlijk van de velg een beetje versleten door lange autoritten én een paar stoeprandjes? Van Eeks kan je velgen opknappen. Of je nu je velgen moet laten herstellen, lassen of overspuiten. Voor vragen kan je bij ons terecht of kom direct langs bij onze garage in Hoogeveen


Gerelateerde onderwerpen:

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Recente berichten.
Inhoud.

// Meer blogs

Lees onze blogberichten.