5 redenen om de airco te laten controleren

Aircocheck door Autoschade herstel Van Eeks Hoogeveen

Airconditioning in de auto, we kunnen niet meer zonder toch? Tijdens hete zomerdagen, om de ruiten te ontwasemen in de winter of gewoon omdat je wel wat koele lucht kunt gebruiken in die kleine autoruimte. Hartstikke fijn zo’n aircofunctie! Wie op de lange termijn plezier wil hebben van de airconditioning, kan het beste regelmatig een aircocheck laten doen. Het liefst door een specialist, want die weet precies waar hij naar moet kijken. Nog niet helemaal overtuigd? In deze blog geven we u vijf redenen voor het laten controleren van de airco.

Reden 1 – Geen schimmel- en bacterievorming

Het is slim om het laatste stuk van de autorit de airco uit te zetten. Dan kan het systeem namelijk weer opwarmen en drogen en dan voorkomt u schimmel- en bacterievorming. Niet iedereen is zich daarvan bewust, waardoor een hoop auto’s toch met schimmels en bacteriën in de airco rondrijden. Die veroorzaken een onaangename, muffe lucht.

Die lucht is vervelend, maar het is nog vervelender als deze schimmels- en bacteriën in de filters van de auto terecht komen. Dan staan u dure reparaties te wachten. Nu zijn er spuitbussen tegen deze schimmels- en bacteriën te vinden, maar die zijn niet geschikt voor alle auto’s. We raden u daarom aan de boel schoon te laten maken door een specialist.

Reden 2 – Geen lekkage koudemiddel

Als u de airco niet maandelijks gebruikt, drogen de afdichtingen van het aircosysteem uit. Dat veroorzaakt lekkage van het koudemiddel. Dit koudemiddel en de olie in de airco trekken vocht aan wat verzuring en lekkage veroorzaakt. Als dat langdurig gebeurt, raakt de compressor overhit. Nergens voor nodig als u jaarlijks uw airco laat controleren.

Reden 3 – Ingewikkelde installatie

De airco werkt eenvoudig, maar het systeem is stiekem een ingewikkelde installatie. Al helemaal als er een automatische airco- of climate control installatie in uw auto verborgen zit. Veel autogarages wagen zich er niet aan, omdat het onderhoud van een airco een vak apart is. Autoschade Herstel Van Eeks is o.a. gespecialiseerd in het onderhouden en repareren van aircosystemen.

Reden 4 – Minder brandstofgebruik

Wie zijn aircosysteem jaarlijks laat controle en wie iedere twee jaar een servicebeurt (airco bijvullen etc.) voor de airco inplant, verbruikt over het algemeen ook minder brandstof. Dat scheelt een hoop kosten.

Reden 5 – Lagere kosten

Nog een voordeel van een jaarlijkse aircocheck: de kosten van zo’n controle- of servicebeurt zijn laag. Al helemaal als u anders hoge reparatiekosten voor uw auto moet betalen, die niet nodig waren geweest als het systeem was gecontroleerd.

Geen gek idee dus om de airco periodiek te laten checken. Vragen? Neem gerust contact met ons op. Je kunt natuurlijk ook bij ons langskomen bij onze garage in Hoogeveen!

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

// Meer blogs

Lees onze blogberichten.